Menu
Your Cart

Design Software

Fusion 360

Το βίντεο θα είναι σύντομα διαθέσιμο
Αφού έχουμε αποφασίσει την μεθοδο κατασκευής καθώς και τα εξαρτήματα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε, στη συνέχεια θα αποφασίσουμε για το πιο πρόγραμμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να σχεδιάσουμε το μηχάνημα.
Εγώ επέλεξα το fusion 360 καθώς μου δίνει την δυνατότητα να φτιάξω ξεχωριστά εξαρτήματα, ξεχωριστά bonus και να δημιουργήσω assemply εξαρτημάτων.
Επίσης ενσωματώνοντας το eagle έχω την δυνατότητα να τραβήξω μέσα στα σχέδια τα pcb τα οποία σχεδιάζω και να είμαι σίγουρος ότι όλα θα ταιριάξουν άψογα μεταξύ τους.
Υπάρχουν πολλά ακόμα αξιόλογα προγράμματα με τα οποία μπορούμε να κάνουμε την ίδια δουλειά, απλώς εγώ αυτό χρησιμοποιώ εδώ και 10 χρόνια και μ’ αυτό σχεδιάσα το μηχάνημα.
Όπως ανέφερα και πιο πάνω το eagle ενσωματώνεται μέσα στο fusion. Σιγά-σιγά μας δίνει την δυνατότητα να τραβήξουμε τα PCBs τα οποία σχεδιάζουμε μέσα στα σχέδια του fusion.
Επίσης αυτό χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ εδώ και 10 χρόνια οπότε με βόλεψε.
Από τα βασικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες του eagle είναι ότι πολύ εύκολα μπορείς να δημιουργήσεις τις δικές σου βιβλιοθήκες αλλά και να παραμετροποιήσεις on the fly πολλά πράγματα.
 Ενώ έχουμε φτάσει σε μία εποχή όπου η Baboo εκτυπωτές μαζί με τους νέους Creality κάνουνε σχεδόν τα πάντα, επιμένω να μείνω παραδοσιακά στο Marlin, καθώς μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω αρκετές παραμετροποίησεις πάνω στα μηχανήματα που χρησιμοποιώ.
Επίσης τα μηχανήματα που είναι βασισμένα στην αρχική τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης και όχι στα καινούργια Fantasy κουτιά έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν με πολύ οικονομικότερα υλικά και είναι πιο ρεαλιστικά καθώς οι περισσότεροι πελάτες με αυτά μπορούν να προμηθευτούν για να ξεκινήσουν.
Αφού ολοκληρώσουμε τα σχέδια στο fusion στη συνέχεια θα πρέπει να μετατρέψουμε τα solid αρχεία σε stl, δηλαδή σε κώδικα που μπορούν να καταλάβουν τα μηχανήματα για να προχωρήσουμε στην εκτύπωση.
Το λογισμικό που χρησιμοποιώ είναι το simplify 3d το οποίο μου δίνει την δυνατότητα να παραμετροποιήσω και να ελέγξω κάθε παραμετρο της εκτύπωσης, να δημιουργήσω συγκεκριμένα προφίλ για κάθε ένα  αρχείο προς εκτύπωση εξάρτημα, καθώς και να αλλάξω τα χαρακτηριστικά εκτύπωσης ανάλογα με το ύψος στο οποίο βρίσκεται το εξάρτημα.
Τέλος, όταν έχω εκτύπωση με 2 υλικά έχω μεγαλύτερη ευελιξία να δημιουργήσω πολλά προφίλ εκτύπωσης στα οποία δεν θα είχα την δυνατότητα να κάνω με άλλο λογισμικό.
 3D Printer BIQU B1
Το μηχάνημα που επέλεξα για  την εκτύπωση και την οριστικοποίηση των σχεδίων είναι το BIQU B1 καθώς οι δυνατότητες που μου δίνει και η παραμετροποίηση που μπορεί να επιτευχθεί με αυτό το μηχάνημα είναι ιδανικές για το επίπεδο χρήσης που επιθυμώ.

BIQU B1

Αφού αποφασίσαμε τα λογισμικά τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για να σχεδιάσουμε το μηχάνημα

Στη συνέχεια Θα πρέπει να επιλέξουμε το λογισμικό το οποίο θα έχει μέσα στον flight controller για την διαχείριση πτήσης του μηχανήματος.