Menu
Your Cart

RC Blocks

Μοντελισμός

Rover , Αεροπλάνα , Drone , Καραβάκια και όλα τα Εξαρτήματά τους

Γιατί επέλεξα τρισδιάστατη εκτύπωση

Ως μέθοδο κατασκευής χαρακτηρίζουμε την επιλογή των υλικών και των μηχανημάτων που θα κατεργαστούν αυτά τα υλικά για να κατασκευαστεί το frame του μηχανήματος.
Μπορούμε να επιλέξουμε πλαστικό το οποίο θα το περάσουμε από μηχανές injection molding και να μας βγάλουν ένα συγκεκριμένο εξάρτημα.
Αντίστοιχα μπορούμε να επιλέξουμε και πλάκες carbon, οι οποίες θα κοπούν είτε με υδροκοπή είτε με cnc έτσι ώστε να μας δώσουνε τα εξαρτήματα τα οποία στη συνέχεια θα συναρμολογήσουμε και θα κατασκευάσουμε το μηχάνημα.

Τέλος στη δική μας περίπτωση η Μέθοδος κατασκευής το μηχανήματος που σχεδίασα και κατασκευάζα είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό που διαφοροποιείται από όλα τα μηχανήματα της αγοράς.

Η χρήση της τεχνολογίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης δίνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά , δυνατότητες και πλεονεκτήματα στα μηχανήματα που κατασκευάζονται με αυτήν.
Οικονομική και εύκολη παραγωγή : Σε αντίθεση με τις  κοινές μεθόδους μαζικής παραγωγής προϊόντων οι τρισδιάστατη εκτύπωση δίνει την δυνατότητα  με πολύ χαμηλό κόστος μηχανημάτων και ελάχιστη εκπαίδευση χειριστών να παράγουμε τα εξαρτήματα που χρειαζόμαστε.
Οικονομικό στην επισκευή : Ανά πάσα στιγμή συμβεί οποιαδήποτε στροφική αστοχία στο φραίμ του μηχανήματος το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα ακόμα εξάρτημα είναι από το 3d printer.
Ταχύτητα παραμετροποιήσιμο : ανά πάσα στιγμή έχουμε κάποια δυσκολία στην προμήθεια ενός συγκεκριμένου εξαρτήματος μπορούμε μέσα σε λίγα λεπτά να αλλάξουμε το σχέδιο εκτύπωσης και να προσαρμόσουμε το μηχάνημα στα εξαρτήματα που έχουμε.
Ανεξέλεγκτο : δυστυχώς το ίδιο χαρακτηριστικό που το χαρακτηρίζει το καλύτερο μηχάνημα της αγοράς είναι και το ίδιο το οποίο το καθιστά το χειρότερο. Από τη στιγμή που είναι λογισμικό και μπορεί ο καθένας να κατεβάσει το αρχείο πλέον ο καθένας έχει την δυνατότητα με ένα μηχάνημα της τάξεως των 370€ και έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις να προχωρήσει στην κατασκευή του.
Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία που το κατασκευάζει, εγώ δηλαδή χάνω το 100% της μεταπώλησης των μηχανημάτων που κατασκευάζονται από τα αρχεία που έχω πουλήσει.
Το οξύμωρο της κατάστασης παραπάνω, είναι ότι μπορούμε να το παρατηρήσουμε και στα επαγγέλματα των τραγουδιστών και τον σεφ που και τα δύο παραπάνω επαγγέλματα έχουνε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με εμάς. Φτιάχνουνε μία συνταγή όπως φτιάχνουμε εμείς τα αρχεία και οι άλλοι φτιάχνουν ένα ωραίο τραγούδι και στη συνέχεια ο πελάτης μπορεί να πάρει την υπεραξία αυτού του προϊόντος του φαγητού είναι απόλαύσει το τραγούδι του ανά πάσα στιγμή χωρίς να έχουμε εμείς την δυνατότητα να  επωφεληθούμε από αυτήν την διαδικασία.
Στόχος μου άρα είναι να δημιουργώ ένα νέο σχέδιο κάθε μήνα. Η κοινότητα των ατόμων που με υποστηρίζει και με ακολουθεί θα αγοράζουν το νέο σχέδιο ώστε να δημιουργήσω μία συνεχόμενη εισροή εσόδων για να είναι βιώσιμη η επιχείρησή μου, ότι ακριβώς κάνουν και οι σεφ και οι τραγουδιστές. Σπάνια ένας τραγουδιστής θα γίνει εκατομμυριούχος από ένα και μόνο τραγούδι ή ένας σεφ από μία και μόνο συνταγή.
Η Τρισδιάστατη Εκτύπωση (3D εκτύπωση) είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει την κατασκευή φυσικών αντικειμένων από ψηφιακά μοντέλα τρισδιάστατων σχεδιών. Αυτό συνήθως γίνεται στρώμα πάνω σε στρώμα, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά όπως πλαστικό, μέταλλο, ξύλο ή ακόμα και βιομηχανικές ύλες.
Οι βασικές διαδικασίες της 3D εκτύπωσης περιλαμβάνουν:
Κατασκευή Ψηφιακού Μοντέλου: Η πρώτη διαδικασία είναι η δημιουργία ενός ψηφιακού μοντέλου του αντικειμένου που θέλετε να εκτυπώσετε. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση λογισμικού σχεδίασης CAD ή με τη χρήση 3D σαρωτών για να αντιγράψετε ένα υπάρχον αντικείμενο.
Προεπεξεργασία: Το ψηφιακό μοντέλο πρέπει να προεπεξεργαστεί πριν από την εκτύπωση. Αυτό περιλαμβάνει την επιλογή των παραμέτρων εκτύπωσης, όπως η ανάλυση και οι ρυθμίσεις υλικού.
Εκτύπωση: Κατά τη διαδικασία της εκτύπωσης, το υλικό (συνήθως σε μορφή σκόνης ή υγρού) κατατίθεται στρώμα πάνω σε στρώμα σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται από το ψηφιακό μοντέλο.
Μετά-επεξεργασία: Μετά την ολοκλήρωση της εκτύπωσης, το αντικείμενο μπορεί να χρειάζεται μερική μετα-επεξεργασία, όπως τον καθαρισμό των υπολειμμάτων υλικού ή την εφαρμογή φινιρισμάτων.
Η τεχνολογία αυτή έχει εφαρμογές σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων της κατασκευής πρωτοτύπων, της ιατρικής, της αεροναυπηγικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας και πολλών άλλων. Η διαδικασία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα γρήγορης και ευέλικτης κατασκευής αντικειμένων, επιτρέποντας την παραγωγή προσαρμοσμένων και σύνθετων σχεδίων με σχετικά χαμηλό κόστος σε σχέση με άλλες μεθόδους κατασκευής.

BIQU B1

Αφού Αποφασίσαμε από πού θα  προμηθευτούμε τα εξαρτήματα

Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην Μέθοδος Κατασκευής του Frame

FPV Drone : Μεταφορά εικόνας ( Video Link )

Η κατηγορία "Video Link" αποτελεί μια πλατφόρμα όπου εξηγούμε βασικά στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία της κάμερας πάνω σε ένα drone. Οι δύο πιο επικρατέστερες μορφές μεταφοράς βίντεο είναι η αναλογική και η ψηφιακή.
Ένα drone είναι μια αεροπορική συσκευή που εξοπλίζεται με μια κάμερα για τη λήψη εικόνας ή βίντεο από τον αέρα. Στην κατηγορία αυτή, περιγράφουμε τα βασικά στοιχεία της κάμερας, όπως οι τύποι των καμερών που χρησιμοποιούνται (π.χ. RGB, εγκάρσιος, θερμική κ.λπ.), οι αισθητήρες εικόνας, η ανάλυση της εικόνας και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, εξηγούμε πώς λειτουργεί η μετάδοση εικόνας ή βίντεο από την κάμερα του drone προς τον χειριστή του, μέσω της τεχνολογίας του video link. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ασύρματη μετάδοση εικόνας στην εφαρμογή του χειριστή, τη σταθερότητα της σύνδεσης και άλλα σχετικά θέματα.
Με αυτές τις πληροφορίες, οι χρήστες μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία της κάμερας πάνω στο drone και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει για τη λήψη εντυπωσιακών εικόνων και βίντεο από τον αέρα.
 
Το αναλογικό σύστημα FPV είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται ευρέως στον κόσμο των αερομοντέλων και drones.
Σε αυτό το σύστημα, η κάμερα που τοποθετείται στο drone μεταδίδει την εικόνα σε έναν αναλογικό πομπό, ο οποίος στέλνει το σήμα σε έναν δέκτη στον πιλότο, που το λαμβάνει μέσω μιας αναλογικής κεραίας.

Πλεονεκτήματα του αναλογικού FPV:
 • Χαμηλή καθυστέρηση: Το αναλογικό FPV συνήθως έχει χαμηλή καθυστέρηση, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για αγωνιστικές εφαρμογές όπου η ακρίβεια και η απόκριση στο χειρισμό είναι κρίσιμες.
 • Κόστος: Συνήθως, οι συσκευές αναλογικού FPV είναι πιο οικονομικές σε σχέση με τα ψηφιακά συστήματα, καθιστώντας το αντιπροσωπευτικό επιλογή για αρχάριους ή εκείνους που έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό.
 • Εύκολη εγκατάσταση και ρύθμιση: Τα αναλογικά συστήματα FPV συνήθως απαιτούν λιγότερη παραμετροποίηση και είναι πιο απλά στην εγκατάσταση σε σύγκριση με τα ψηφιακά συστήματα.

Μειονεκτήματα του αναλογικού FPV:
 • Χαμηλότερη ποιότητα εικόνας: Η εικόνα σε ένα αναλογικό σύστημα FPV μπορεί να είναι λιγότερο καθαρή και να έχει περισσότερο θόρυβο σε σύγκριση με τα ψηφιακά συστήματα.
 • Περιορισμένη αντοχή σε παρεμβολές: Επειδή η μετάδοση γίνεται με αναλογικά σήματα, το σύστημα μπορεί να επηρεαστεί πιο εύκολα από παρεμβολές, όπως η συμφόρηση από άλλα αναλογικά σήματα ή τα εμπόδια στο περιβάλλον.
 • Περιορισμένη εμβέλεια και ποιότητα σήματος: Η εμβέλεια και η ποιότητα του σήματος σε ένα αναλογικό σύστημα FPV μπορεί να περιορίζεται σε σχέση με ορισμένα πιο προηγμένα ψηφιακά συστήματα.
Το ψηφιακό σύστημα FPV αντιπροσωπεύει την πρόοδο στην τεχνολογία FPV, εισάγοντας ψηφιακή μετάδοση εικόνας.
Σε αυτό το σύστημα, η εικόνα από την κάμερα μεταδίδεται ψηφιακά στον δέκτη του πιλότου, παρέχοντας βελτιωμένη ποιότητα και εμβέλεια σε σύγκριση με τα αναλογικά συστήματα.

Πλεονεκτήματα του ψηφιακού FPV :
 • Υψηλή ποιότητα εικόνας: Το ψηφιακό FPV προσφέρει καθαρή και υψηλής ανάλυσης εικόνα, χωρίς το θόρυβο που συνήθως συναντάται σε αναλογικά συστήματα.
 • Βελτιωμένη αντοχή σε παρεμβολές: Τα ψηφιακά συστήματα FPV έχουν συχνά καλύτερη αντοχή σε παρεμβολές και παρέχουν πιο σταθερή σύνδεση, καθιστώντας τα κατάλληλα για περιβάλλοντα με υψηλή συμφόρηση σήματος.
 • Υψηλή εμβέλεια: Τα ψηφιακά συστήματα μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη εμβέλεια μετάδοσης σήματος σε σύγκριση με πολλά αναλογικά συστήματα.

Μειονεκτήματα του ψηφιακού FPV :
 • Υψηλότερο κόστος: Τα ψηφιακά συστήματα FPV συνήθως είναι πιο δαπανηρά σε σύγκριση με τα αναλογικά, καθώς περιλαμβάνουν πιο προηγμένη τεχνολογία.
 • Υψηλότερη καθυστέρηση: Παρόλο που η τεχνολογία συνεχώς βελτιώνεται, ορισμένα ψηφιακά συστήματα FPV μπορεί να έχουν μια μικρή καθυστέρηση στη μετάδοση της εικόνας σε σύγκριση με τα αναλογικά.
 • Περίπλοκη εγκατάσταση και ρύθμιση: Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εγκατάσταση και η ρύθμιση των ψηφιακών συστημάτων FPV μπορεί να είναι πιο πολύπλοκη σε σύγκριση με τα αναλογικά.
Πίστεψέ με την ίδια απορία έχουνε το 80% των νέων πιλότων που ξεκινάνε το υπόλοιπο 20% έχουνε ένα φίλο ο οποίος  χρησιμοποιεί ήδη ένα από τα δύο συστήματα γνωρίζει να το χειρίζεται τους δίνει να το δοκιμάσουν και στη συνέχεια επιλέγουνε αυτό
Σε κάθε περίπτωση μην μπερδεύεσαι επέλεξε ένα από τα δύο διότι με το που θα βρεθεί στον αέρα για πρώτη φορά θα καταλάβεις ότι δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία το αναλογικό ή το ψηφιακό.

Το βασικότερο για μένα είναι να ξεκινήσεις ξεκίνα με κάτι κι αν δεν σου κάνει το αλλάζεις

Σε γενικές γραμμές όπως διαβάσαμε παραπάνω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα είναι ξεκάθαρα

Από το 70% των νέων πιλότων ξεκινάει με ψηφιακό το υπόλοιπο 20% ξεκινάει η αναλογικά και τέλος το τελευταίο 10% το σκέφτεται τόσο πολύ που μέχρι να το πάρει απόφαση έχει φάει τα λεφτά και δεν κάνει τίποτα

Σε κάθε περίπτωση η καλύτερη επιλογή είναι να βρεις κάποιον στην περιοχή σου που πετάει ήδη είναι εύκολο να του ζητήσεις να δοκιμάσεις το συστημα το οποίο έχει

Εαν είσαι εσύ είσαι αυτός απ τον οποίο θα δοκιμάσουνε το σύστημα το οποίο έχεις φρόντισε να βοηθήσεις τους νέους πιλότους. Θα χρειαστούμε πολλούς

Αφού αναλύσαμε τις διαδικασία με την οποία θα χειριστούμε το μηχάνημα και την διαδικασία με την οποία θα δούμε το πού πάει το μηχάνημα

Στη συνέχεια προχωράμε στην αυτόνομη πτήση του μηχανήματος στο λεγόμενο mission planet και Autonomous flight

Όλα όσα χρειάζεστε για να κατασκευάσεις το δικό σου Τηλεκατευθυνόμενο μοντέλο