Menu
Your Cart

Project RCB.FPV.002

Το Απόλυτο Drone για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τώρα FPV

Ανθεκτικό! Εύκολο στην Συναρμολόγηση, στην Επισκευή και στην Εκπαίδευση του

Em. Skoulikaris

Στα περισσότερα live που κάναμε αλλά και στην μεταξύ μας επικοινωνία μου ζητήσατε να σχεδιάσω και να κατασκευάσω ένα μηχάνημα το οποίο να είναι αποκλειστικά για αρχάριους.
Ένα μικρότερο μηχάνημα από το δεκάρι διότι σας στρώμαζε και το βλέπατε τεράστιο και θεόβαρο.
Μηχάνημα το οποίο να μπορείτε να συναρμολογήσετε εύκολα χωρίς να έχετε τρελές γνώσεις.
Ένα μηχάνημα μικρό και ελαφρύ το οποίο να μπορεί να μπαίνει σε ένα σακίδιο και να μεταφέρεται εύκολα.
Ένα μηχάνημα το οποίο να συνδυάζει όλα τα θετικά από το δεκάρι που μόλις ανέφερα και ακόμα περισσότερα.
Μετά Χαράς λοιπόν, μπορώ να σας παρουσιάσω το πεντάρι το οποίο μόλις σχεδίασα!
Κράτησα όλα τα χαρακτηριστικά από το μεγάλο και έφτιαξα το μικρό αδερφάκι του!
Το Απόλυτο μηχάνημα για αρχάριους που θέλουνε να ξεκινήσουν να ασχολούνται με την FPV πτήση!
Μην ξεχαστείς και σταματήσεις να  σκρολάρεις στα μισά! Έχω συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι σε αυτήν εδώ τη σελίδα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατέβεις μέεεεεεεεεχρι τέρμα στο τέλος! Έχω γράψει “ΤΕΛΟΣ.”

Συχνές ερωτήσεις

Αν δεν βρεις την απάντηση που θέλεις παρακάτω πάρε με τηλέφωνο να στην απαντήσω live
Πριν καν ξεκινήσω να σου παρουσιάζω το μηχάνημα που σχεδίασα και για να καταλάβεις το τι θα δεις παρακάτω σημαντικό είναι να σου απαντήσω σε ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις ώστε να έχεις την ακριβή εικόνα και άποψη για το τι προκειται να παρακολουθήσεις.
Το FPV είναι το ακρωνύμιο του ( First Position View )

Σε αντίθεση με ένα απλό drone για φωτογραφίες του οποίου ο σκοπός είναι να σταθεροποιήσει μία κάμερα στον αέρα έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη φωτογραφία που θέλουμε
Ο στόχος και ο σκοπός ενός FPV  drone είναι να μεταφέρει τη συνείδηση μας με την χρήση της κάμερας που έχει το μηχάνημα στον αέρα
Τα γυαλιά τα οποία φορά μες στο κεφάλι μας μας δείχνουνε άμεσα live την εικόνα που βλέπει η κάμερα από το FPV  drone.
Το χειριστήριο που κρατάμε στα χέρια μας ελέγχει την κριτική κατάσταση του drone που είναι στον αέρα
Συνδυάζοντας τα δύο παραπάνω μας δίνεται η δυνατότητα να πετάμε κυριολεκτικά πάνω στο μηχάνημα.
Παιδώντας πάνω από το μηχάνημα έχεις την δυνατότητα 

1. Να βγάλεις το καλύτερο flow βίντεο καθώς έχεις τη δυνατότητα να πετάς μέσα από παράθυρα ανάμεσα από ανθρώπους κάτω και πάνω από έπιπλα ανάμεσα από τα λουλούδια και να βλέπεις ακριβώς ότι γίνεται μπροστά σου ώστε να βγάλεις το καλύτερο πλάνο για τον πελάτη σου

2. Να ανεβάσεις την αδρεναλίνη στα ύψη πετώντας με ιλιγγιώδης ταχύτητες και κάνοντας απίστευτα γρήγορες μανούβρες γύρω αλλά και μέσα από κτίρια βγάζοντας τα πιο απίστευτα ακροβατικά βίντεο

3. Απλά να ηρεμήσεις. Μέσα σε αυτή την γκρίζα καθημερινότητα την οποία ζούμε υπάρχουνε πολύ λίγα πράγματα τα οποία μπορούν να μας συγκινήσουν πραγματικά. Για εμένα αλλά και για πολλά άτομα με τα οποία πετάμε μαζί η δυνατότητα  του να ξεφύγω για λίγη ώρα μέσα στην ημέρα και να ανεβάσω τη συνείδησή μου στα ουράνια, αισθανόμενος στην έλλειψη  βαρύτητας και την ελευθερία πως σου δίνει η τρισδιάστατη πτήση πτήσης στον αέρα είναι ανεκτίμητη. Μέσα σε 40 λεπτά πτήσεις ηρεμώ και μπορώ να ξαναπάρω δύναμη για να αντιμετωπίσω ήρεμος και ανανεωμένος την ίδια γκρίζα καθημερινότητα.

4. Να ξεκολλήσει στον πιτσιρικά από τα ηλεκτρονικά. Δυστυχώς πολλά από τα παιδιά μας είναι όλη μέρα κολλημένα σε μία οθόνη ένα χειριστήριο στα χέρια τους αντί να προσπαθούμε μονίμως να τους σταματήσουμε μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν τους την εμμονή μεταφέροντας την οθόνη μπροστά στα μάτια τους και δίνοντάς τους ένα χειριστήριο ενός FPV drone. Μετά την πρώτη πτήση το παιδί θα εφιστεί σε αυτή τη νέα πηγή αδρεναλίνης και θα θέλει να συνεχίσει να πετάει. Αυτό βέβαια έρχεται σε συνδυασμό με το ότι θα πρέπει να βρεθεί με άλλα παιδιά σε ένα ανοιχτό χώρο να μιλήσει να κοινωνικοποιηθεί και να έρθει σε επαφή μαζί τους ο χρόνος πτήσης είναι 10 λεπτά ανα μπαταρία ο χρόνος που θα περάσει μαζί με τα παιδιά τα υπόλοιπα για να πετάξουνε είναι πάνω από 4 ώρες μέχρι να πάνε στο σημείο πτήσεις να οργανωθούν να φτιαχτούνε να στήσουν τα μηχανήματα να πετάξουν ένα μιλήσουνε να ξανακατεύουνε έχουμε εκμεταλλευτεί την εμμονή του σε αυτό το παιχνίδι για να μπορέσουμε να το κοινωνικοποιήσουμε έμμεσα.

Ο μόνος τρόπος για να μπορέσεις να βρεις πιο από τα παραπάνω είναι αυτό που σε ικανοποιεί είναι να έρθεις και να κάνεις μία πτήση εθισμού μαζί μας καθυστερείς και κλείσε μας ένα ραντεβού για να πετάξουμε μαζί μόνο τότε θα μπορέσεις να καταλάβεις τι σημαίνει εφηβη πτήση να νιώσεις τα συναισθήματα και την ελευθερία που νιώθουμε και εμείς και που ξέρεις ίσως σε κάνουμε και μέλος μας
Το βασικό πακέτο RTF με τα απαραίτητα εξαρτήματα κοστίζει 1.550€. 

Data Link : Commando 8 Lighte & Rx
Video Link : DJI Integra & o3
GPS : Yes
Frame : X ( Normal )
Top : Fan & GPS
Camera Mount : Fix
Charger : SkyRC
Battery : 2 x TATTU 4s 2300ma
Acemply : Yes
Motor : 2207
Prop : 5.1x3.5x3


Το πακέτο BNF με τα απαραίτητα εξαρτήματα κοστίζει : 814 €. 

Data Link : Rx ( ELRS )
Video Link : DJI o3
GPS : Yes
Frame : X ( Normal )
Top : Fan & GPS
Camera Mount : Fix
Acemply : Yes
Motor : 2207
Prop : 5.1x3.5x3Το βασικό πακέτο RTF Χορίς Κάμερα κοστίζει 800 €. 

Data Link : Commando 8 Lighte & Rx
Video Link : Όχι
GPS : Yes
Frame : X ( Normal )
Top : Fan & GPS
Camera Mount : Fix
Charger : SkyRC
Battery : 2 x TATTU 4s 2300ma
Acemply : Yes
Motor : 2207
Prop : 5.1x3.5x3

Το πακέτο BNF Χορίς Κάμερα κοστίζει : 550 €. 

Data Link : Rx ( ELRS )
Video Link : Οχι
GPS : Yes
Frame : X ( Normal )
Top : Fan & GPS
Camera Mount : Όχι
Acemply : Yes
Motor : 2207
Prop : 5.1x3.5x3


Δεν υπάρχει ξεκάθαρο κόστος διότι έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε διαφορετικούς τύπους τηλεχειριστηρίου, διαφορετικά γυαλιά, διαφορετικά μοτέρ, φορτιστές, μπαταρίες, κτλ.

Ενώ αυτή η διαδικασία αρχικά φαίνεται πολύ πιο ακριβή από ένα έτοιμο μηχάνημα της αγοράς μακροχρόνια αποδεικνύεται πολύ πιο οικονομική και προσκερδοφόρα, καθώς μπορείς να επιλέξεις ανταλλακτικά και εξαρτήματα από οποιαδήποτε εταιρεία.

Οπότε καθώς θα εξελίσσεσαι στο χόμπι αυτό, σίγουρα μπορείς να κρατήσεις τα γυαλιά, το τηλεχειριστήριο, τους φορτιστές και να αλλάζεις μόνο το Drone.
Κάτι που στα μηχανήματα της αγοράς δεν μπορείς να κάνεις, είναι ότι πρέπει κάθε φορά να παίρνεις τηλεχειριστήριο γυαλιά και ό,τι άλλο χρειάζεται μαζί με το μηχάνημα.
Με αποτέλεσμα θα καταλήξεις με 15 τηλεχειριστήρια, φορτιστές και άχρηστα εξαρτήματα.
Ως εμβέλεια θα αναφέρουμε την δυνατότητα σταθερούς επικοινωνίας μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και των FPV Goggles.

Θεωρητική μέγιστη εμβέλεια
Η τηλεκατεύθυνση με ELRS στο 1Watt έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει μέχρι και τα 30 χιλιόμετρα line of site ( οπτική επαφή ).
Για το βίντεο στα γυαλιά έχουμε μέγιστη εμβέλεια τα 10 χιλιόμετρα.

Λειτουργική εμβέλεια 
Πρακτικά δε μας ενδιαφέρει τόσο είναι η θεωριτική εμβέλεια όσο η πρακτική εμβέλεια και το λεγόμενο  Penetration

Πολλές φορές επειδή πετάμε σε εσωτερικούς χώρους, για να βγάλουμε τα πλάνα που θέλουμε ή μέσα στο δάσος, ανάμεσα σε δέντρα, έχουμε θεωρητική εμβέλεια τα 30 km στην τηλεκατεύθυνση και τα 10 km στα γυαλιά. Μόλις περάσουμε κάτω από δύο πλάκες σε ένα διώροφο κτίριο ή μετά από 4-5 δέντρα μέσα στο δάσος, αρχίζει να αλλοιώνεται και να πέφτει η εμβέλεια οπότε εκεί θα πρέπει να δοκιμάσουμε την εμβέλεια πριν ξεκινήσουμε την πτήση κάνοντας μία βόλτα με τα πόδια χωρίς να πετάει το μηχάνημα.
Στη συνέχεια αφού σιγουρευτούμε ότι έχουμε την εμβέλεια που χρειαζόμαστε έτσι ώστε να έχουμε σταθερό βίντεο και data link ξεκινάμε την πτήση μας.
Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις DJI O3
Από τη στιγμή που θα απογειωθεί το Drone ξεκινάει να καταγράφει βίντεο. Αυτό αποθηκεύεται σε κάρτα sd πάνω στο μηχάνημα.
Δεν υπάρχει κουμπί για φωτογραφίες. Δεν μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες.
Μπορείς ομώς, να πάρεις στατικά frame από το βίντεο που βγάζεις να τα μετατρέψεις σε φωτογραφία.
Η ποιότητα του βίντεο είναι :

4K/60fps, 155° Super-Wide FOV Video.
1080p/100fps H.265 Max Video Transmission Quality.
50Mbps Max Video Transmission Bitrate.
1/1.7-inch CMOS Sensor.

Στην περίπτωση που έχεις Action Camera ξεκινάς το βίντεο μόλις απογειωθείς και το σταματάς μόλις προσγειωθείς.
Εάν θέλεις μπορείς να την βάλεις σε λειτουργία Timelapse και να βγάζει μία φωτογραφία κάθε δευτερόλεπτο.
Ο χρόνος πτήσης εξαρτάται από το μέγεθος, το βάρος και την μπαταρία του μηχανήματος που έχουμε επιλέξει στο μηχάμημα και στο setup που έχουμε στήσει. 

Σε γενικές γραμμές από 8 έως και 10 λεπτά ανα μία μπαταρία.

Συνήθως όταν πάμε να πετάξουμε, έχουμε από 5 έως 6 μπαταρίες οπότε ποτέ δεν πετάμε μόνο 10 λεπτά.

Το multi tasking το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε κατά την διάρκεια της πτήσης έχοντας τα γυαλιά και το χειριστήριο στα χέρια μας είναι τόσο overload που πιστέψτε με τα 10 λεπτά θα σας μοιάζουν με μισή ώρα!
Συνήθως οι μπαταρίες που χρησιμοποιούμε είναι Lipo. Έχουνε πολύ μεγάλη δυνατότητα παροχής άμεσης ενέργειας για να μπορέσουμε να κάνουμε μία πολύ επιθετική πτήση.
Κοστίζουν από 45,00€ έως 200,00€.
Μπορούμε να βάλουμε ότι μπαταρία θέλουμε και όποιας εταιρείας θέλουμε.

Χαρακτηρίζονται κυρίως από 3 χαρακτηριστικά 
Το πρώτο είναι τα πόσα S είναι η μπαταρία που θέλουμε. Δηλαδή το πόσα Volt είναι συνήθως.Οι δύο πιο δημοφιλής επιλογές είναι οι 4s και η 6s, στα 14V και 22V αντίστοιχα.
Το δεύτερο και βασικότερο χαρακτηριστικό είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας. Aναφέρεται σε πόσα Μιλιαμπέρ (mA) είναι η μπαταρία. Ανάλογα με τη χωρητικότητα προκύπτει και ο χρόνος πτήσης του μηχανήματος.
Το τρίτο είναι το C  της μπαταρίας. Χαρακτηρίζει το πόσα Αμπέρ (A) μπορεί να μας δώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

Με απλά λόγια  μία μπαταρία με υψηλό C μπορεί να  συντηρήσει το μηχάνημα με τέρμα το γκάζι μέχρι και για 30 δευτερόλεπτα. Ενώ μία μπαταρία με χαμηλότερο C μπορεί να το κρατήσει για 10 δευτερόλεπτα.
Όχι δεν χρειάζεσαι τίποτα από τα δύο.
Αν και καλό θα ήταν να έχεις ένα Tablet, αν χρειαστεί να κάνεις κάποια τελευταία ρύθμιση στο πεδίο.
Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. ούτε εφαρμογή την οποία πρέπει να εγκαταστήσεις για να ξεκινήσεις το drone.
Η εικόνα μεταφέρεται από το drone κατευθείαν στα γυαλιά τα οποία φοράς στο κεφάλι σου ή στον δέκτη που έχεις συνδεδεμένο με την οθόνη.
Η επικοινωνία από το τηλεχειριστήριο στο μηχάνημα είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη.
Λειτουργικά όχι. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Από τη στιγμή που βάλεις την μπαταρία και ενεργοποιήσεις το μηχάνημα, το μηχάνημα πετάει τέλος!
Νομικά και ηθικά υπάρχουν περιορισμοί και διατάξεις με τις οποίες είσαι υποχρεωμένος να συμμορφωθείς.
Μπορείς να απευθυνθείς σε μία σχολή εκπαίδευσης για περισσότερες πληροφορίες.
Η διαδικασία εύρεσης ανταλλακτικών είναι ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα των DIY FPV Drones.
Έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε ότι ανταλλακτικό και εξάρτημα θέλουμε, από οποιαδήποτε εταιρεία.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε NO NAME ή και BRAND εταιρείες. Από aliexpress είναι μία καλή αρχή για να πάρουμε τα ανταλλακτικά.
Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επώνυμα ανταλλακτικά από την ευρωπαϊκή αγορά.
Τέλος, δεν χρειάζεται τα εξαρτήματα να είναι από την ιδια εταιρεία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για παράδειγμα flight controller της iFlight και T-Motor ESC και μοτέρ από emax.
Οι παρακάτω τιμές είναι ενδεικτικές.
Θα αναφέρω μερικά σενάρια από πτώσης που μου έχουν συμβεί και τι έκανα. 

1) Το έριξες κάτω σε χώμα ή άμμο
Το πιο πιθανό είναι να έχει πάρει μέσα στα μοτέρ, χώματα και κομμάτια σίδερο. Δεν συνεχίζουμε να πετάμε. Μπορεί να είναι κάτι απλό, αλλά πρέπει να το καθαρίσουμε. Διαφορετικά θα καταστρέψουμε τους μαγνήτες των μοτέρ και τα ίδια τα μοτέρ.
Πηγαίνουμε σε ένα φανοποιείο, όχι συνεργείο, όχι βενζινάδικο και ο λόγος είναι ότι τα φανοποιεία έχουν αφυγραντή και φίλτρο στο σύστημα πεπιεσμένου αέρα.Αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε, έτσι ώστε να μην ρίξουμε υγρασία στο μηχάνημα ή σκόνες από το σύστημα πεπιεσμένου αέρα.
Στην καλύτερη κέρνα ένα καφέ τον φανοποιό που σε άφησε να καθαρίσεις το μοτέρ 5,00€.
Στη χειρότερη 10,00€ η επίσεψη.

2)Πετούσες γρήγορα και το κοπάνισες στον τοίχο ( δεν μπόρεσες να περάσεις μέσα από το παράθυρο )

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχει σπάσει στο frame, οι δύο έλικες.
Στη χειρότερη περίπτωση η κάμερα.
Το εκτιμώμενο κόστος επισκευής είναι 70,00€.
Για το σασί 20,00€, η κάθε έλικα 8,00€, 100,00€ η κάμερα και 120€ η επισκευή.

( Το  πέθανες! Ας πέρναγες από την πόρτα! )
Όχι Σε καμία περίπτωση
Εάν μοναδικό στο στόχος είναι να βγάζει στις καλύτερες φωτογραφίες με την ελάχιστη εμπλοκή ε το μηχάνημα τότε το FPV σίγουρα δεν είναι για σένα
Η πτήση με ένα συμβατικό drone για φωτογραφία το οποίο διαθέτει λογισμικό το οποίο σε βοηθάει στο στήσιμο και  στην διαχείριση της πτήσης για  να τραβήξεις το καλύτερο βίντεο ή φωτογραφία σίγουρα είναι ιδανικό για εσένα 
επιλέγοντας ένα FPV drone η διαδικασία και η διαχείριση της πτήσης είναι τελείως διαφορετική καθώς επαφήεται εντελώς σε εσένα η διαχείριση της  πτήσεις επίσης δεν μπορείς να  φωτογραφίες εύκολα τον εαυτό σου καθώς θα πρέπει να αφορά στα γυαλιά για να πετάς το μηχάνημα και φορώντας τα γυαλιά δεν έχεις και  το καλύτερο προφίλ
Σε κάθε περίπτωση όμως  ο μόνος τρόπος για να αποφασίσεις εάν είναι για σένα η FPV πτήση ή όχι είναι να πετάξεις μαζί μας μη καθυστερης λοιπόν και κλείσε ένα ραντεβού για να πετάξουμε μαζί
Ναι. Τον εξοπλισμό τον αγοράζεις μία φορά και τον ανανεώνεις ανά 5 χρόνια εάν θες. 
Τα Βασικότερα εξαρτήματα τα οποία αγοράζεις στην αρχή του χόμπυ είναι το τηλεχειριστήριο, τα γυαλιά και τον φορτιστή. Μπορείς να τα έχεις για το υπόλοιπο της καριέρας σου χωρίς να χρειαστεί να τα αλλάξεις.

Άρα κάθε φορά που θέλεις ένα μηχάνημα, το μόνο το οποίο πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις κατά τη διαδικασία αγοράς, το τηλεχειριστήριο που έχεις και τα γυαλιά. Έτσι ώστε το μηχάνημα που θα παραλάβεις να είναι συμβατό με τον εξοπλισμό που ήδη έχεις.

Επέλεξε αυτό που σου ταιριάζει από τους παρακάτω συνδυασμούς

Στην περίπτωση που δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, απλά επικοινώνησε μαζί μου για να διαλέξουμε μαζί!

Cinematic ( για Καθημερινή Χρήση)

Ο απόλυτος συνδυασμός για καθημερινή πτήση, χαλαρής βιντεοσκόπησης εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων.
Το X Frame συνδυάζει την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε αντοχή και βάρος.
Επιλέγοντας την σταθερή βάση για την O3 έχεις ένα Compact και ελαφρύ μηχάνημα. 
Με το Fan & GPS Top Cover κρατάμε τον VTX της  κάμερας O3 κρύο ώστε να μην χάσουμε ποτέ την μετάδοση της εικόνας, όταν πετάμε σιγά και χαλαρά μέσα ή γύρω από κτήρια.
Με το GPS είμαστε σίγουρoi ότι όταν θα σηκωθούμε να πάμε μακριά για να βγάλουμε ένα πανοραμικό πλάνο δεν θα χάσουμε το μηχάνημα μας. Eπίσης θα έχουμε και την ευελιξία της σταθεροποίησης του σημείου έτσι ώστε να βάλουμε τα γυαλιά και να βολευτούμε στη θέση μας, απογειώνοντας και προσγειώνοντας το μηχάνημα line of site.
Εάν θέλεις ένα έξτρα επίπεδο ασφάλειας μπορείς να τοποθετήσεις στα LW Prop Gards και να αυξήσεις την επικινδυνότητα των πλάνων σου πηγαίνοντας πολύ κοντά σε τοίχους.
Τοποθετούμε την μεγαλύτερη μπαταρία στο κάτω μέρος του μηχανήματος καθώς θέλουμε την μεγαλύτερη και την πιο δυνατή διάρκεια πτήσης.

Drone set up
  • X Frame
  • Fix o3
  • Fan & GPS Top
  • Prop Gard
  • Battery ( TATTU 4s 3700ma )

SAR ( MED Delivery )

 Η μέγιστη μεταφορά φορτίου είναι τα 800 γραμμάρια, με μέγιστο to 1 κιλό.
Ιδανικό για να μεταφέρεις ένα compact αυτόματο σωσίβιο ή ένα μικρό βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών σε κάποιον που είναι σε κοντινή απόσταση από τη στεριά, π.χ. σε ένα βράχο στη θάλάσσα.
Επίσης έχεις την δυνατότητα να πετάξεις και έναν πιλότο* σε ένα σέρφερ ή την Paddle Board που έχει φύγει μακριά και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω λόγω των δυνατών ρευμάτων.
Δενεις τον πιλότο κάτω από το drone και στη συνέχεια τον πηγαίνεις πάνω από εκείνον που το χρειάζεται. Στη συνέχεια, τον αφήνεις να τον πιάσει και τον τραβάς έξω σαν ψάρι ( Μεγάαααααλο ψαρι... )

*Πιλότος ονομάζεται το μικρό σχοινάκι το οποίο δένουμε κάτω το drone και στη συνέχεια το στέλνουμε σε αυτόν που χρειάζεται βοήθεια. Όταν το Drone αφήσει το σχοινάκι, εκείνος το πιάνει και στη συνέχεια εμείς τον τραβάμε από τη στεριά χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο για την διάσωσή του. 

Ο απόλυτος συνδυασμός εξαρτημάτων για τη μεταφορά του σωσίβιου, καθώς με το HD frame μπορείς να σηκώσεις αρκετό βάρος.
Με την Tilt Ο3 έχεις τη δυνατότητα να κοιτάς ευθεία ενώ πηγαίνεις στο σημείο. Στη συνέχεια όταν φτάσεις ριχνεις το σωσίβιο.
Τέλος με το Servo Release System μπορείς να απελευθερώσεις το Σωσίβιο που μεταφέρεις.
Σε αυτή την περίπτωση την μπαταρία την τοποθετούμε στο πάνω μέρος και το gps μπροστά, πάνω από το Servo Release System.
Μη δοκιμάσεις να βάλεις το Servo Release System στο X Frame ή στο LW X Frame δεν προκειται να αντέξει στις καταπονήσεις από τη μεταφορά του φορτίου.
Επίσης εδώ επιλέγουμε μοτέρ με χαμηλά KV έτσι ώστε να μην υπερθερμαίνονται. Ξέχνα τα 2750KV!Επέλεξε 1800KV και να είναι κρύος ο ESC και τα μοτέρ. 

Drone set up
  • HD H Frame
  • Tilt o3 & GPS
  • Servo Release System
  • Battery ( TATTU 4s 2000ma )