Menu
Your Cart

Τι Σημαίνει το ( RTF , BNF , STL )

Ακρωνύμια ( RTF , BNF , STL )

Το βίντεο θα είναι σύντομα διαθέσιμο
Πριν προχωρήσουμε παρακάτω είναι σημαντικό να εξηγήσουμε τα ακρωνύμια RTF , BNF , STL, καθώς θα τα συναντήσουμε σε όλα τα μηχανήματα που έχουμε.
Τα ακρωνύμια αυτά χωρίζουν τα μηχανήματα ανάλογα με τα εξαρτήματα τα οποία τα συνοδεύουμε. Ανάλογα, λοιπόν, με τον εξοπλισμό που έχει ο κάθε πιλότος, μπορεί να διαμορφώσει και το μηχάνημα το οποίο θα κατασκευάσει, ώστε να είναι συμβατό με το τηλεχειριστήριο και τα FPV Googles που έχει.
Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να επιλέξουμε στο Drone είναι η τεχνολογία διαμόρφωσης της ασύρματης επικοινωνίας και της ασύρματης μεταφοράς βίντεο.

RTF ( Ready To Fly ) : Το RTF (Ready To Fly) είναι μια κατηγορία στα αεροπλάνα και τα Drones που προσφέρονται έτοιμα για πτήση χωρίς την ανάγκη για περαιτέρω συναρμολόγηση ή ρύθμιση. Τα RTF μοντέλα συνήθως περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, όπως ο ελεγκτής πτήσης, οι κινητήρες, ο ελεγκτής τηλεχειρισμού και άλλα, και είναι έτοιμα να πετάξουν μετά από μερικές απλές ενέργειες όπως η φόρτιση της μπαταρίας και η σύνδεση του ελεγκτή τηλεχειρισμού. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για αρχάριους ή για όσους δεν έχουν τον χρόνο ή τις γνώσεις να αντιμετωπίσουν τη συναρμολόγηση ή τη ρύθμιση ενός μοντέλου αεροπλάνου ή Drone.

BNF (  Bind And Fly ) : Το BNF (Bind And Fly) είναι μια κατηγορία στον κόσμο των αερομοντέλων και των Drones.Αναφέρεται σε ένα αερομοντέλο ή ένα drone που είναι ήδη έτοιμο για πτήση, με όλα τα περιφερειακά εξαρτήματα, εκτός από τον δέκτη, το χειριστήριο, την μπαταρία και τον φορτστή.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε Ζεύξη τον δέκτη με το χειριστήριο (binding).
Το αερομοντέλο ή το Drone είναι έτοιμο να πετάξει (fly).
Αυτό επιτρέπει στους ερασιτέχνες και επαγγελματίες να επιλέξουν τον δέκτη και το χειριστήριο που τους ταιριάζει καλύτερα, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.


STL Files ( Digital Product ) : Τα αρχεία STL είναι ένα δημοφιλές μορφότυπο αρχείων που χρησιμοποιείται στην τρισδιάστατη εκτύπωση και τον σχεδιασμό CAD.
Τα αρχεία STL περιγράφουν το σχήμα του 3D αντικειμένου με χρήση τριγωνικών πρόσοψεων (τριγώνων) και χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά γεωμετρικών δεδομένων στις διάφορες συσκευές τρισδιάστατης εκτύπωσης.
Τα αρχεία STL είναι τα πιο δημοφιλή μορφότυπα για την ανταλλαγή δεδομένων σε διάφορα προγράμματα CAD και τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, θα λάβεις πρόσβαση στα Ψηφιακά Αρχείά, τα οποία μπορείς να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου. Από εκεί, μπορείς να τα μεταφέρεις σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή και να δημιουργήσεις το δικό σου Drone.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πρέπει να αποκτήσεις όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα
σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα περιφερειακά που περιγράφονται παρακάτω.
Αφού συναρμολογήσεις και προγραμματίσεις το Drone, είσαι έτοιμος να απολαύσεις την εμπειρία της πτήσης!

KIT ( Components Kit ) : Το KIT (Components Kit) είναι μια συλλογή εξαρτημάτων που προσφέρονται ως πακέτο για τη συναρμολόγηση ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Συνήθως, τα KIT περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για την κατασκευή ενός προϊόντος, όπως αεροπλάνα, Drones, ρομπότ ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Οι χρήστες πρέπει να συναρμολογήσουν τα εξαρτήματα μεταξύ τους και, συχνά, να προβούν σε κάποια ρυθμίσεις ή προγραμματισμό πριν το προϊόν να είναι έτοιμο για χρήση.
Tα KIT παρέχουν συνήθως μια πιο προσαρμοσμένη εμπειρία στους χρήστες και μπορούν να είναι ιδανικά για χρήστες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την τεχνολογία ή να προσαρμόσουν το προϊόν στις ανάγκες τους.

DIY ( Components Kit ) : Το DIY (Do It Yourself) Components Kit είναι ένα πακέτο εξαρτημάτων που προσφέρεται σε χρήστες που θέλουν να κατασκευάσουν ένα προϊόν μόνοι τους. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή ενός συγκεκριμένου προϊόντος, όπως ένα DIY Drone, ένα ρομπότ ή μια ηλεκτρονική συσκευή. Τα DIY Components Kits προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία κατασκευής και να αποκτήσουν περισσότερη γνώση και εμπειρία στον τομέα της τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής.
(Καλή Τύχη!)
 
RTF ( Ready To Fly ) : Το πακέτο αυτό απευθύνεται σε νέους χρήστες που μόλις ξεκινούν στον κόσμο της τεχνολογίας και τους αρχάριους πιλότους Drone.
Είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν ένα έτοιμο προϊόν χωρίς τον κόπο της συναρμολόγησης και του προγραμματισμού.
Με αυτό το πακέτο, σημαίνει ότι θα λάβεις το Drone σου έτοιμο, συναρμολογημένο, προγραμματισμένο και δοκιμασμένο.
Επιπλέον, περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα για την ασφαλή και άνετη πτήση του, όπως:
 
 • Frame
 • flight controller
 • esc
 • Μοτέρ
 • Ελικες
 • Τηλεκατεύθυνση με δέκτη
 • Κάμερα με vtx
 • FPV googles
 • Φορτιστής μπαταρίας
 • Μπαταρίες
 • Σακίδιο μεταφοράς
 • Οδηγίες χρήσης και ασφαλείας.

Με αυτόν τον τρόπο, ο νέος χρήστης μπορεί να ξεκινήσει να πετάει το drone του αμέσως μετά την παραλαβή, χωρίς τον κόπο της προετοιμασίας και της αντιμετώπισης τεχνικών προβλημάτων.


Οι εργασίες που έχουν γίνει στο drone περιλαμβάνουν:

1.Συναρμολόγηση του μηχανήματος: Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση όλων των μερών του Drone, συμπεριλαμβανομένων του Frame, των μοτέρ, των πτερύγιων και των ηλεκτρνικών εξαρτημάτων.
2. Ζεύξη του Χειριστηρίου με το Δέκτη: Αυτή η διαδικασία εμπλέκει τη σύνδεση του χειριστηρίου ελέγχου με τον δέκτη του Drone, εξασφαλίζοντας έτσι την επικοινωνία μεταξύ τους.
3. Ζεύξη με FPV Goggles: Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τη σύνδεση του Drone με τα FPV Goggles (γυαλιά εικονικής πραγματικότητας), που επιτρέπουν στον πιλότο να δει, σε πραγματικό χρόνο, την εικόνα που καταγράφεται από την κάμερα του Drone κατά την πτήση.
4. Προγραμματισμός του Flight Controller: Αυτή η διαδικασία εμπλέκει τον προγραμματισμό του Flight Controller του Drone, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο και τη σταθεροποίηση της πτήσης.
5. Δοκιμαστική Πτήση: Μετά την ολοκλήρωση όλων των προαναφερθέντων εργασιών, πραγματοποιείται μια δοκιμαστική πτήση του Drone προκειμένου να επιβεβαιωθεί η σωστή λειτουργία και να διορθωθούν ενδεχόμενα προβλήματα.

Με αυτήν την επιλογή, θα έχεις μια άνετη και ασφαλή εισαγωγή στο χόμπι του αερομοντελισμού, χωρίς τον κίνδυνο να αντιμετωπίσεις προβλήματα κατά τη συναρμολόγηση ή την προγραμματισμό. Αυτό σε βοηθά να αποφύγεις τον κίνδυνο να καταστρέψεις εξαρτήματα λόγω λάθους στη συναρμολόγηση ή sτην ανάποδη τροφοδοσία.
Επιπλέον, η επιλογή ενός RTF μηχανήματος σου προσφέρει εγγύηση για την ποιότητα των εξαρτημάτων και την ασφάλεια της πτήσης. Έτσι, μπορείς να απολαύσεις την εμπειρία του αερομοντελισμού χωρίς το άγχος της αρχικής εγκατάστασης και της συντήρησης.
 
BNF (  Bind And Fly ) : Το πακέτο BNF (Bind And Fly) απευθύνεται σε χρήστες που ήδη διαθέτουν περιφερειακά εξαρτήματα από προηγούμενα drones τους, όπως Τηλεκατεύθυνση, Googles, κ.α.
Με αυτήν την επιλογή, θα λάβεις το Drone σου συναρμολογημένο και προγραμματισμένο, με βάση τα χαρακτηριστικά που έχεις επιλέξει κατά τη διαδικασία της παραγγελίας σου!

Αν δεν γνωρίζεις πώς να πραγματοποιήσεις τη ζεύξη του Drone με τα περιφερειακά που διαθέτεις, μπορείς απλά να στείλεις τα περιφερειακά στο εργαστήριό μας. Εγώ προσωπικά, θα αναλάβω να ολοκληρώσω τη διαδικασία ζεύξης για εσένα, ώστε να είναι έτοιμο για πτήση χωρίς κανένα κόπο από την πλευρά σου.
Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να απολαύσεις το νέο σου Drone χωρίς ανησυχίες!

Περιλαμβάνονται τα εξής παρελκόμενα για την ασφαλή και άνετη πτήση, όπως:
 
 • Frame
 • flight controller
 • esc
 • Μοτέρ
 • Ελικες
 • Δέκτη
 • Κάμερα με vtx
 • Σακίδιο μεταφοράς
 • Οδηγίες χρήσης και ασφαλείας.

Οι εργασίες που έχουν γίνει στο drone περιλαμβάνουν:

1.Συναρμολόγηση του μηχανήματος: Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση όλων των μερών του Drone, συμπεριλαμβανομένων του Frame, των μοτέρ, των πτερύγιων και των ηλεκτρνικών εξαρτημάτων.
2. Προγραμματισμός του Flight Controller: Αυτή η διαδικασία εμπλέκει τον προγραμματισμό του Flight Controller του Drone, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο και τη σταθεροποίηση της πτήσης.
3. Δοκιμαστική Πτήση: Μετά την ολοκλήρωση όλων των προαναφερθέντων εργασιών, πραγματοποιείται μια δοκιμαστική πτήση του Drone προκειμένου να επιβεβαιωθεί η σωστή λειτουργία και να διορθωθούν ενδεχόμενα προβλήματα.
 
STL Files ( Digital Product ) : Τα αρχεία STL είναι ένα δημοφιλές μορφότυπο αρχείων που χρησιμοποιείται στην τρισδιάστατη εκτύπωση και τον σχεδιασμό CAD.
Τα αρχεία STL περιγράφουν το σχήμα του 3D αντικειμένου με χρήση τριγωνικών πρόσοψεων (τριγώνων) και χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά γεωμετρικών δεδομένων στις διάφορες συσκευές τρισδιάστατης εκτύπωσης. Τα αρχεία STL είναι τα πιο δημοφιλή μορφότυπα για την ανταλλαγή δεδομένων σε διάφορα προγράμματα CAD και τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, θα λάβεις πρόσβαση στα Ψηφιακά Αρχείά, τα οποία μπορείς να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου.
Από εκεί, μπορείς να τα μεταφέρεις σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή και να δημιουργήσεις το δικό σου Drone.
Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πρέπει να αποκτήσεις όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα
σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα περιφερειακά που περιγράφονται παρακάτω.
Αφού συναρμολογήσεις και προγραμματίσεις το Drone, είσαι έτοιμος να απολαύσεις την εμπειρία της πτήσης!

Η επιλογή αυτή απευθύνεται σε έμπειρους χρήστες που έχουν τη γνώση και την εμπειρία να συναρμολογήσουν και να προγραμματίσουν τα δικά τους μηχανήματα. Στο κατάστημά μας, σύντομα θα είναι διαθέσιμα κομμάτια για όλα τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα μηχανήματα που κατασκευάζουμε.

Μπορείς να είσαι σίγουρος για την σωστή συναρμολόγηση και τη συμβατότητα των εξαρτημάτων που θα χρησιμοποιήσεις στην κατασκευή σου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να προχωρήσεις στην παραγγελία των κομματιών μόλις ολοκληρώσεις την εκτύπωση του μηχανήματος σου.

Αυτή η επιλογή συνήθως απευθύνεται σε επαγγελματίες χρήστες που διαθέτουν ήδη εμπειρία στην κατασκευή μηχανημάτων και απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας, αυτή η επιλογή προσφέρει την ευελιξία να ελέγξεις και να προσαρμόσεις το μηχάνημά σου όπως εσύ θέλεις.

Εάν δεν είσαι επαγγελματίας, αυτή η επιλογή μπορεί να σου εξοικονομήσει χρήματα στο μακροπρόθεσμο, καθώς μπορείς να επισκευάζεις και να συντηρείς τα μηχανήματά σου μόνος σου.


 
KIT ( Components Kit ) : Εάν επιλέξεις ένα έτοιμο κιτ εξαρτημάτων, θα λάβεις όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα που χρειάζεσαι για να συναρμολογήσεις το μηχάνημά σου.
Αφού το παραλάβεις, θα πρέπει να το συναρμολογήσεις, να το προγραμματίσεις και να το κάνεις ζεύξη με τα υπόλοιπα περιφερειακά που διαθέτεις.

Τα κιτ εξαρτημάτων συνήθως παράγονται από έμπειρους κατασκευαστές και καταστήματα που ελέγχουν τη συμβατότητα των εξαρτημάτων για να εξασφαλίσουν μια άνετη συναρμολόγηση χωρίς προβλήματα.

Κατά τη διαδικασία της παραγγελίας, ορίζεις τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος που επιθυμείς και στη συνέχεια ο τεχνικός επιλέγει τα κατάλληλα εξαρτήματα για να σου ετοιμάσει το πακέτο. Αφού τα παραλάβεις, εσύ είσαι υπεύθυνος για τη συναρμολόγηση, τον προγραμματισμό και τη ζεύξη των εξαρτημάτων.

Αν δεν γνωρίζεις πώς να πραγματοποιήσεις τη ζεύξη του Drone με τα περιφερειακά που διαθέτεις, μπορείς απλά να στείλεις τα περιφερειακά στο εργαστήριό μας. Εγώ προσωπικά, θα αναλάβω να ολοκληρώσω τη διαδικασία ζεύξης για εσένα, ώστε να είναι έτοιμο για πτήση χωρίς κανένα κόπο από την πλευρά σου.
Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να απολαύσεις το νέο σου Drone χωρίς ανησυχίες!
 
DIY ( Components Kit ) : Το DIY (Do It Yourself) Components Kit είναι ένα πακέτο εξαρτημάτων που προσφέρεται σε χρήστες που θέλουν να κατασκευάσουν ένα προϊόν μόνοι τους. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή ενός συγκεκριμένου προϊόντος, όπως ένα DIY Drone, ένα ρομπότ ή μια ηλεκτρονική συσκευή. Τα DIY Components Kits προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία κατασκευής και να αποκτήσουν περισσότερη γνώση και εμπειρία στον τομέα της τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής.
(Καλή Τύχη!)

 

Στη συνέχεια, μπορείς να προχωρήσεις στην ανάλυση των χαρακτηριστικών του FPV Drone και των σεναρίων χρήσης του. Παρέχονται επίσης παραδείγματα και πιθανές εφαρμογές. Αυτό θα σε βοηθήσει στην ενίσχυση της κατανόησης και στην ενδιαφέρουσα παρουσίαση των θεμάτων.